21
Apr

Vi tar tempen på ÖSKare – Först ut Per-Åke Sörman

Örebroare från alla möjliga håll och kanter kommer att åka till Göteborg för cupfinalen den 17:e maj. På cupfinal.se kommer vi närmaste veckorna ta pulsen på dem som bokat biljett till ÖSK:s viktigaste match på många år. Hur är känslan i kroppen? Vad ser man fram emot mest och viktigast av allt … om det går vägen – hur firar man? Först ut är lokalpolitikern Per-Åke Sörman som åker med familjen ner till Göteborg.


peråke
 

Per-Åke Sörman
Lokalpolitiker – 
Ervalla/Örebro

Varför åker du till Göteborg?
– Vill inte ångra mig i efterhand när klubben bärgat sin första titel att inte ha varit på plats. Sen väntas en familjehelg på Sveriges ”framsida”

Det finns örebroare som ännu inte bokat biljett till matchen. Vill du skicka en passning till dem?
– Skynda att boka innan arenan blir slutsåld av en massa ”Glennar”. Laget behöver allt stöd de kan få.

Hur många örebroare tror du vi blir på plats?
– De tilldelade 2300 plus några till, så en 2500-3000 får vi väl hoppas på!

Vad ser du fram emot mest med dagen?
– En cupfinal är alltid en cupfinal, lite som bandyfinalen. Allt kan hända och bollen är rund, så visst skall vi kunna höja pokalen om det så ska krävas förlängning och straffar

Om det skulle gå vägen och vi bärgar guldet. Hur ser timmarna efter matchen ut? Vem är den första du messar eller får mess från?
– Direkt efter slutsignalen kommer det jublas som bara den. När euforin lagt sig skall jag köra bilen hem de 30 milen med ÖSK flaggan vajandes ur bilen. Mess har vi inte tid med. Nån uppdatering på sociala medier sker så klart