2
Maj

Emelie Bond Carlsson: ”Stödet kommer att behövas”

emelie

1. Varför åker du till Göteborg?
– För att få möjlighet att vara med när historia skrivs. Det kommer behövas stöd från oss supportrar i en sån här viktig match och det känns givet att åka till Göteborg och heja fram klubbens första titel.

2. Det finns örebroare som ännu inte bokat biljett till matchen. Vill du skicka en passning till dem?
– Man får bara en chans att se sitt lag ta hem första titeln. Bara att ta med familj och vänner till Göteborg och se till att 17 maj blir den dagen när vi får skriva historia. Det kommer vara en fantastisk stämning på hela bortasektionen. Bara stämningen är värd att åka för. Glömde jag säga att vi kan vinna ett guld där borta också?

3. Hur många örebroare tror du vi blir på plats?
– Svår fråga, läste att 800 biljetter redan hade sålts. Jag hoppas på minst de tilldelade 2340. Minst. 15 bussar. Många som åker privat. Det kommer bli en folkfest.

4. Vad ser du fram emot mest med dagen?
– Egentligen guldet såklart, men det största är att få stå tillsammans med hela den svartvita bortasektionen och tillsammans få uppleva allt. Nu har jag varit bortrest sen januari och hinner precis hem till finalen, och som jag har saknat den gemenskapen som finns inom klubben. Det ser jag mest fram emot.

5. Om det skulle gå vägen och vi bärgar guldet. Hur ser timmarna efter matchen ut? Vem är den första du messar eller får mess från?
– Jag hoppas det blir som i Ljungskile. Den magiska stunden när domaren blåste av matchen och man insåg att vi var tillbaka i Allsvenskan. Denna gång bättre upp – att ha tagit hem ett guld. En sån eufori som fanns då. Stämningen under hela kvällen var fantastisk och alla firade tillsammans. Så hoppas jag det blir efter denna matchen med. Första smset blir till min syster som inte kan vara på plats och som dessutom fyller jämt dagen till ära!